Абсолютно неочаквани новини пристигнаха от САЩ относно новата стратегия на главния организатор на всички «цветни революции» в света Джордж Сорос.

Както отдавна се знае, Сорос е също и основен противник на Русия, който през целия си съзнателен живот се опитва да обезпечи доминирането на САЩ над Русия (извършваше в постсъветското пространство революции и  издигаше на власт угодни на САЩ ръководители). Очевидно това го прави и в България, мрежите на «Отворено общество» се разпростират над почти всички парламентарни партии. Дори и върху тези, които наричат себе си «опозиционни».

И изведнъж Сорос обяви за създаването на «Институт Куинс» (да не се бърка с другия институт, съществуващ от 1947 г.), чиято цел е да се промени стратегията в поведението на САЩ, да се прекратят войните и да се направи Америка миролюбива.

ЕТО ОСНОВНИТЕ ПОЛОЖЕНИЯ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА

  1. Америка не е е уникална страна, както продължава да счита политическият истаблишмънт във Вашингтон.
  2. Тя не трябва да се опитва да бъде световен жандарм и да регулира живота във всички части на света.
  3. САЩ трябва да започнат да уважават суверенитета на останалите държави и да не се намесват в зоните на влияние на останалите крупни държави от рода на Русия и Китай.

Новият Център включва съветници от Републиканската партия и бивши сътрудници от администрацията на Доналд Тръмп, както и либерални професори от водещите университети в Америка.

Организацията е много влиятелна, обхваща властовите структури. Главаната цел е да се лансира стратегията в световната политика във всички управленски структури.
Какво подтикна Сорос да създаде подобна организация, това не е напълно ясно, може би го е осенило прозрение, може би е пореден стратегически, коварен и театрален ход..
Но ако всичко, което говорят за Института Куинс е истина, то някои хора в САЩ и в света очевидно ще се опитат да променят имиджа на Щатите.
Да видим какво ще направят.
Едва ли, обаче, може успешно да се заметат следите от толкова многобройни …политически екскременти.
Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;