12 юли 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин обсъди с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия темата за отношенията между Москва и Киев, като взе предвид преговорите с украинския президент Владимир Зеленски.Това се съобщава на официалният сайт на Кремъл.

 


Също така, президентът и членовете на Съвета за сигурност обсъдиха въпроси от вътрешния дневен ред.
На съвещанието присъстваха председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко, председателят на Държавната Дума Вячеслав Володин, главният изпълнителен директор на президента Антон Вайно, секретарът на Съвета за сигурност Николай Патрушев, вътрешният министър на Русия Владимир Колоколцев, външният министър Сергей Лавров, директор на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, директор на ФСБ Александър Бортников и специалният пратеник на президента по опазване на околната среда, екология и транспорт Сергей Иванов.

Напомняме, че вчера, 11 юли, Владимир Путин и Владимир Зеленски проведоха първия телефонен разговор. Инициативата идва за разговора дойде от украинската страна. Президентите обсъдиха ситуацията в Донбас и работата по връщането на „лица, държани от двете страни”.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;