12 юли 2019-Нюз Фронт.

Десетки терористи бяха ликвидирани по време на настъплението на подразделенията на сирийската арабска армия в северната част на провинция Хама близо до град Кафр Заита.

 

За това в петък, 12 юли, съобщава за специализирания телеграм канал «Directorate 4», позовавайки се на местни информационни ресурси.
Задачата на правителствените сили е да освободят село Хамамеят, както и стратегически важната височина на Тел Хамамят в провинция Хама.
Според наличните данни, благодарение на подкрепата на артилерията и авиацията, сирийската армия успява да постигне целта само за няколко часа, като почиства района от джихадистите от групата Hayat Tahrir Ash-Sham * и лояните към групировката банд-формирования.

В резултат на проведената контратерористическа операция са ликвидирани повече от двадесет бойци.
Освен това са унищожени бронирани превозни средства на терористите терористи. Точният брой загуби от CAA е неизвестен. Трябва да се отбележи, че ресурсите, контролирани от терористите, твърдят, че те са успели да убият около двеста сирийски войници, въпреки че е известно, че много по-малък брой войници са участвали в операцията.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;