НАТО има смисъл само, докато възприема Русия като заплаха, а оръжейната промишленост на САЩ е във възход, докато продава оръжие на сраните-членки на НАТО. Но Русия вече не е онази, която беше по-рано. Авторът Нежат Еслен споделя да промяната на геополитическите сили в света. Според него, ако Русия, Турция и Иран установят тесни отношения с Китай, това сериозно ще промени света. Той твърди, че Русия вече не бива да не се има предвид в евразийското пространство.

Превод:
В наши дни Турция, Русия и Иран се сблъскват с еднакви заплахи, изхождащи

от атлантическата структура.

След разпада на СССР, който Путин характеризира като най-крупната катастрофа на ХХ век, САЩ, присъединявайки към НАТО бившите членове на Варшавския договор и разширявайки НАТО на изток, се опитаха да обкръжат Русия по оста Балтика- Черно море — Средна Азия, а понастоящем тези опити продължават.

След приближаването на НАТО към границите на Русия в Балтика САЩ положиха усилия за разширяването на алианса и обкръжаването на Русия за сметка на присъединяването към НАТО на Украйна и Грузия, но в резултат на ответните ходове на Путин тези опити се провалиха.

Бжежински в своята знаменита книга «Великата шахматна дъска» показа истинските намерения на САЩ относно Русия, отбелязвайки, че по-добрата Русия — това е Русия, разделена на три части: Европейска Русия, Сибирска Русия и Далекоизточна Русия.

За Русия най-сериозните заплахи са САЩ и НАТО

Днес САЩ в своята Стратегия за националната отбрана определят Русия като заплаха, подчертавайки, че Русия иска да разбие международния ред, създаден от Америка след Втората светова война в името на собственото си благополучие и интереси в сферата на сигурността.

НАТО има смисъл като организация само, докато възприема Русия в качеството й на заплаха, а американската военна промишленост може да продължи да получава грамадни печалби, докато продава оръжие на страните-членки на НАТО.

Но Русия вече не е тази, която беше по-рано. Под ръководството на Путин тя извърши серия стратегически ходове, модернизира армията си, системите й на въоръжение са ефективни, нейните ресурси, ядреният й потенциал и общирните територии в сърцевината на света днес я превръщат в държава, способна да въздейтства върху световните процеси.

Русия не бива да не се има предвид в евразийското пространство.

Ако съюзът Русия — Турция — Иран установи тесни отношения с лидера на Азиатско-Тихоокеанския център — Китай, тогава в новия биполярен свят може да бъде обявен краят на глобалното лидерство на Америка..

Петя Паликрушева

Източник: https://odatv.com/amerikanin-jeopolitik-felaketi-26061937.html

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;