Този път със сметки без кръчмаря (т.е. за Русия, но без нея) се зае водещият американски ежедневник Washington Post, който беше крайно раздразнен от това, че все по-голяма част от политическите наблюдатели наричат руския президент «външнополитически гений».

«Кога най-после ще му свършат патроните на Путин?», пита нервно американското издание.

WP признава, че Путин е върнал Русия на политическата арена и е заставил водещите страни да зачитат мнението й, но изданието твърди, че всички победи на Кремъл били краткосрочни.

В дългосрочна перспектива действията на Путин задължително щели да доведат до ограничаване на властта и влиянието на Москва, защото отслабвали икономическите позиции на страната.

Авторите от американското издание май са забравили, че в Русия притежава уникалния талант да прави от нищо нещо. Например: в Сирия Москва «с малки сили и с цената на незначителни загуби» успя да подкрепя вече доста години Башар Асад и да запази своята военно-морска база.
Американското издание очевидно забравя, че Москва се разбира и с Иран, и със саудитите, и с Израел, и с палестинците, и с Турция!
Факт!
Икономиката на Русия е по-слаба от тази на някои стрини от Запада, например, но това не пречи Кремъл да влага огромни средства в отбрана, за да превърне държавата си в недосегаема крепост, предвид новите и непрестанни чуждестранни апетити по отношение Русия.

Според изданието, действията на Путини предизвикали ръст на антируските санкции, които замразили руската икономика.

Вестникът е убеден, че руското общество било изморено от «задграничните авантюри на Кремъл» и за първи от 13 година по-малко подкрепяло президента си. Русия се била пренапрегнала и започнала да слабее, буквално след малко и политическият климат в Русия щял да се промени кардинално.

Изданието очевидно иска това горното да се случи колкото се може по-бързо, но отново забравя да каже, че успехите на Русия са обусловени не само от политиката на Кремъл, но и от грешките на любимия им Запад.

Русия продължава да живее в условията на многогодишен и жесток външен натиск, но независимо от това икономиката на Русия показава стабилен ръст.

Що се отнася до рейтинга на Путин, само отчаяни напъни на човешката фантазия могат да твърдят, че руското общество било изморено от действията на Путин.

На руснаците и персонално на екипа на Путин скоро няма да им свършат «патроните» — нека Западът въобще да не се надява на това.
Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;