11 юли 2019-Нюз Фронт.

Обнадеждаваща и дългочакана новина- започване на преговори, разговори и стъпки за възстановяване на отношенията между Русия и Украйна. Разбира се, това ще бъде дълъг и сложен процес, но самия факт, че има перспективи вече означава много.

Днес, 11 юли, новият президент на Украйна, младият Владимир Зеленски се реши и набра руския си колега Владимир Путин. Самия жест от страна на руския президент, че се отзова веднага е добър знак. Напомняме, че по времето на Порошенко, станал известен като «палач на украинския народ» Владимир Путин дори не вдигаше телефона ( старо правило на Владимир Путин да не преговаря с терористи. В случая на Порошенко, който целенасочено и безпощадно изтребва населението на Донбас, определението терорист никак не е пресилено.

 

Преговорите между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски могат да бъдат приветствани, това заяви Константин Косачев, председател на комисията по международни въпроси на Съвета на Федерацията.»

Самият факт може да бъде приветстван, защото диалогът винаги е по-добър от неговото отсъствие.
Разбира се, преждевременно е да се говори за съдържанието и резултатите, ще чакаме по-подробни официални коментари», каза Косачев пред журналисти.

 

По-рано, Владимир Путин отбеляза, че преговорите могат да започнат след създаването на правителството в Украйна.

 

«Повече или по-малко ще бъде възможно да се говори за нещо след окончателното формиране на новото правителство на Украйна и провеждането на избори за парламента на страната», каза президентът.

Владимир Путин също добави, че не знае как другите участници ще реагират на предложението на украинския президент.

 

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;