Германският канцлер Ангела Меркел беше седнала на тържествена церемония по посрещането на премиера на Дания, ден след като тя видимо са тресеше, стоейки права при посрещането на премиера на Финландия — третото ѝ неконтролируемо разтрисане в рамките на три седмици, съобщава «Ройтерс».

Датският премиер Мете Фредериксен седеше до Меркел по време на посрещането с военни почести в топъл ден в Берлин, преди двете жени да влязат пеша в канцлерството. Меркел, без да показва никакви признаци на треперене, се усмихна широко, съобщи News.bg.

След срещата си с финландския премиер Анти Рине вчера Меркел каза, че «е опитала да се справи» с разтрисането, което за първи път се случи в средата на юни, но настоя, че е добре и че «както стана един ден, така и ще изчезне«.

64-годишната канцлерка, която е начело на Германия от 2005 г., досега не е имала сериозни здравословни проблеми. От кабинета ѝ не дадоха обяснение за трите инцидента с тресенето. Вчера тя не даде никакви подробности за каквито и да било медицински съвети или лечение, които е получила.

Медицински експерти омаловажиха спекулациите около моментите с разтрисането, заявявайки, че има множество потенциални причини за треперене.

Тагове: ; ;