Радикалната политика на президента на САЩ Доналд Тръмп в неделя ще се превърне в мащабна силова операция срещу мигрантите едновременно в десетки американски градове.

Това в четвъртък, 11 юли, съобщава «The New York Times».

Както съобщават източниците от СМИ, главната цел на рейдовете ще станат семействата на нелегалните, които ще бъдат арестуванеи от сътрудниците на Имиграционната и митническата служби на САЩ. Операцията ще започне на 14 юли и ще продължи няколко дена.

Според наличните данни, планира се задържането минимум на 2 хиляди мигранти, които по-късно ще бъдат депортирани от САЩ.

В края на миналия месец за тази мащабна операция говори и самият Тръмп, чиято твърда политика спрямо мигрантите отново стана част от президентската кампания в рамките на изборите през 2020 година. Но тогава главата на Белия дом не уточни подробности за подготвяните рейдове, съобщавайки само, че те ще започнат в най-близко време.

Припомняме, че главата на Белия дом започна да оказва натиск и върху мексиканските власти. Той заплаши страната с мита, ако държавата не се заеме с борба с мигрантите.

News Front ПП

 

Тагове: ; ;