«Цивилизованият Запад»

Групово изнасилване на 18-годишна жена в западния град Мюлхайм в промишлената Рейнска област в Германия предизвика дискусии за занижаването на наказателната отговорност, защото двама от петте заподозрени по делото са на възраст 12 години, а в страната не се преследват непълнолетни на възраст до 14 години.

Жертвата на нападението, което включвало «значително насилие», според изявленията на местната полиция, е била намерена в храстите, след което е била транспортирана в болницата.

«В рамките на много години настояваме възрастта за наказателната отговорност да бъде занижена в Германия», заяви главата на профсъюза на полицията Рейнер Венд.

Според представителите на Агенцията за защита на децата, чието мнение цитира британското издание ВВС, делото за сексуалото насилие в Мюлхайм изисква строги мерки, които трябва да бъдат предприети от Управлението по младежта за решаването на проблемите около заподозрените.

Минималната възраст за наказателна отговорност варира по цяла Европа, а няколко страни, такива като Германия и Италия, са определили за наказание възрастта от 14 години, докато в същото време в Скандинавия минималната възраст, при която млад човек може да понесе накателна отговорност, е 15 години.

Шотландия повиши минималната възраст от 8 на 12 години, минималната възраст в Англия, Уелс и Северна Ирландия е 10 години след инцидента с убийството на 2-годишния Джеймс Балджер през 1993 година. Убийството бе извършено от две 10-годишни момчета.

News Front ПП

 

Коментари:

Зареждане ...