Тясното сътрудничество между Русия, Сирия и други приятелски страни, насочени към възобновяване на мирния живот на сирийците в родината им, отново и отново се сблъсква с противодействие от страна на САЩ, които възпрепятстват завръщането на бежанците в САР.

Това се казва в съвместното изявление на главите на междуведомствените координационни щабове на Москва и Дамаск, публикувано в сряда, 10 юли, от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

В прессъобщението се отбелязва, че Западът е пуснал в ход контролираните СМИ и неправителствените организации, които всячески се опитват да дискредитират обединението в страната, обвинявайки сирийските власти в «нарушения на правата на човека», под което разбират сътрудничеството между Русия и Дамаск по завръщането на бежанците в САР.

Някои НПО открито саботират процеса. В частност, организацията «Edinburgh Direct EDN», след като властите в Ливан взеха решение да демонтират незаконните сгради, които служеха за жилища за преселниците, решиха спешо да изградят нови на ливанска територия.

«С подобен род действия САЩ и техните съюзници демонстрират истинските цели на Запада — да създават прегради за завръщащите се в родината граждани на Сирия и да продриват процеса на възстановяване на икономиката и мирния живот в страната», се подчертава в изявлението.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ;