Грузинският президент Саломе Зурабишвили призова ръководството на Русия да се противопостави на провокацията на радикалните политически сили на републиката, коментира на брифинг в Тбилиси, цитирана от ТАССу съобщи News.bg.

«Призовавам руското ръководство да не се поддаде на ескалация. Ще бъде парадокс, ако съседна страна отговори на провокацията на силите, описани от нея като радикални и по този начин допринася за техните разрушителни цели», допълва Зурабишвили.

Президентът на Грузия призова за де-ескалация на политическите сили в страната, които, според нея, застрашават стабилността. Тя подчертава, че някои хора «с действията и изявленията си, криейки се под знамето на патриотизма, вредят на гражданите на Грузия и тяхното икономическо благополучие както вътре, така и извън страната«.

Зурабишвили се обръща и към гостите на Грузия, отбелязвайки, че страната е исторически «символ на толерантност» и властите няма да позволят тази традиция да бъде нарушена.

Във връзка с обиди, отправени от водещ на грузински телевизионен канал, Русия призова международните организации да отговорят на неприемливите атаки срещу руското ръководство, съобщи в понеделник руското външно министерство.

Както е посочено в документа, руското външно министерство разглежда инцидента като «друга открита провокация на грузинските радикални сили, насочени към подкопаване на руско-грузинските отношения«.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;