9 юли 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин се обяви против санкциите, които руските парламентаристи предлагат срещу Грузия.
Президентът също така коментира ситуацията с грузинския журналист Георги Габуния. Напомняме, че въпросният журналист по-рано си позволи чудовищно скандален монолог от ефира на телевизията в която работи.

Скандалната изцепка предизвика истинска буря в Грузия, и хиляди възмутени грузинци излязоха пред сгрдата на телевизията. Президентът на Грузия осъди поведението на никому не известният по-рано журналист, а в местните грузински медии се появи информация, че «речта» на журналиста, в която последният се изгаври дори с паметта на родителите на руският президент е мръсен политически ход имащ за цел да дестабилизира и усложни и без това сложните отношения между Грузия и Русия, и е била подготвена не от кого да е, а от Михо Саакашвили.

 

Оскърбленията към президента на Русия и към Русия като цяло разбуниха духовете и последваха множество реакции.

Но имайки предвид, че това е провокация насочена срещу отношенията на Русия и Грузия, руският президент прояви мъдрост и великодушие показвайки, че е над нещата и не би паднал в капана на Запада. Именно Западът държи наказателните мерки, по-известни като «санкции» в инструментариума си за въздействие на държавите.

И Владимир Путин показа, че не играе такива игри, и няма да наказва по маниера на западния свят. И с този жест предизвика отново уважение и възхищение, събуждайки съвестта на хиляди грузинци.

На въпрос, съгласен ли е снеобходимостта от налагане на санкции срещу Грузия, Владимир Путин отговори кратко:

«Не бих го направил заради уважението към грузинския народ ”, каза държавният глава на Русия.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;