Украински военен зверски се разправи с жена предавала информация на ЛНР за действията на ВСУ прострелвайки я в корема

8 юли 2019-Нюз Фронт.

Началникът на отдел „Кадри“ на една от военните части на въоръжените сили на Украйна, опериращ в зоната на така наречената „Операция на обединените сили“ („ООС“), зверски се саморазправи със своя подчинена, която предавала сведения на ЛНР за личния състав на украинските въоръжени сили ( като жената е предавала информация на ЛНР с надеждата да попречи на ВСУ да обстрелва мирното население на Донбас).

Когато е била хваната в «шпионаж», жената е била жестока наказана. Това съобщи по време на брифинг офицерът от прес-службата на управлението на военното ведомство на ЛНР Иван Филипоненко.

 

 

 

 

„В 54-та бригада на въоръжените сили на Украйна служителите на СБУ откриха информационен канал, разкриващ броя на щаба, както и количествения и качествен състав навоенната част. Служителка от отдел „Кадри» редник Савушкина, в продължение на 10 месеца, предаваше на военнослужещите от Народната милиция на ЛНР лични данни за офицерите и военнослужещите на ВСУ отразени в личните им дела — каза той.

 

„След като научават за шпионажа, началникът на отдел по Кадри и строевата бригада се опитват да направят нардоден съд над жената, стреляйки в корема на жената. След изстрела редник Савушкина е откарана в болница в Краматорск»,- съобщи Филипоненко.

 

Офицер Филипоненко добави, че «в момента, в подразделенията на 54-та бригада, работят служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ)и военна служба.

Благодарение на сведенията предавани от редник Савушкина, разузнаването на ЛНР разбира къде и каква военна техника са разположили ВСУ и част от плановете им за обстрели. Рискувайки живота си, украинката предава данни, за да спаси живота на невинните жители на градове и села, по които ВСУ стрелят всеки ден.

Повече, можете да видите  и чуете в приложеното видео от брифинга на Иван Филипоненко.

 


Ася Иваноа-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...