Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, цитиран от «Ройтерс», че предаваната на живо вербална атака срещу Путин от грузински телевизионен водещ е «недопустима», съобщи News.bg.

Грузинската телевизия «Рустави 2» в неделя излъчи програмата «P.S.», по време на която Георгий Габуния използва нецензурен език на руски по адрес на Путин и руския народ.

Песков добави пред журналисти, че грузинските власти не могат успокоят радикалните антируски сили и че инцидентът е позор за грузинския народ.

Габуния обиди президента на Русия и покойните му родители в ефир. В продължение на минути водещият оскърби Путин, майка му и баща му, използвайки нецензурен език.

После пред входа на сградата, където е телевизията, бяха организирани демонстрации на възмутени граждани, които поискаха Габуния да бъде уволнен.

Междувременно от днес влезе в сила наложена от руското правителство забрана за директни полети между Русия и Грузия, съобщи АП. Това е сериозен удар върху Тбилиси, която всяка година приема повече от 1 милион руски туристи. Путин въведе забраната през миналия месец след протести в Тбилиси.

Последният директен полет между двете държави се осъществи в неделя вечерта.

Тагове: ; ; ; ;