Австралийските средства за масова информация акцентират върху политическите достижения на Владимир Путин.

Към факторите, които му позволяват постигането на глобалните цели, те отнасят краха на Запада, неговото хладнокръвие и последователността в преследване на целите.

Президентът на Русия Владимир Путин се превърна в синоним на възраждащата се Русия. Страната вече демонстрира пълна увереност в собствените си сили и умение да отстоява интересите си на международната арена, пише австралийският портал Financial Review.

Според експертите на изданието, руският държавен глава създава такова впечатление, все едно всяка негова стъпка «му носи победа над Запада»: Русия присъедини Крим и влезе в битка за Близкия Изток. Нещо повече, стремително се подобряват отношенията й с най-важния глобален играч — Китай.

Не по-малко важен фактор е това, че санкциите на Запада не са успели да повлияят на действията на Москва. Независимо от външните прегреди, Русия започна да процъфтява, пише изданието.

Тя вече изпълнява една от централните роли в международната политика.

Русия вече няма нищо общо с «болния човек на Европа», тя се превърна в глобален играч, продължават авторите.

«Как Путин, въпреки всички очаквания, успява да постигне успех? В какво се крие тайната му?», пита авторът на публикацията.

В момента външнополитическите цели на Путин носят праволинеен характер. Той има интерес от използванео на международните отношения в полза на Русия, за да държи страната в стабилност. От друга страна, държавният глава няма да има нищо против да превърне страната си в глобална държава.

«Простотата в дневния ред на Путин води към целенасочена и безпощадна тактика. Той оценява света като жестока конкурентна среда, в която няма такива примиренчески понятия като «международна общност» и «универсални ценности», счита  Financial Review.

Путин притежава още едно характерно качество — има късмет. За разлика от своя предшественик Борис Елцин, той показва високо ниво на управление на огромната страна. Младостта, целеустремеността и трезвостта позволиха на настоящия държавен глава на Русия да постигне небивал успех, пише изданието.

Вече се налага Западът да се съобразява с него, завършва австралийското издание.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;