8 юли 2019-Нюз Фронт.

От 9 юли до 11 юли в Екатеринбург ще се проведе Втората световна среща по производството и индустриализацията(GMIS).
Ще се опитаме да разберем, съответства ли названието на форума на това, което предстпи да се случи в Екатеринбург.

 

За начало — малка историческа справка.

Първата подобна среща на върха се провежда през март 2017 година в Абу Даби (ОАЕ) по инициатива на Организацията на ООН за индустриално развитие (UNIDO) и с подкрепата на правителството на Обединени Арабски Емирства.
Събитието събира над три хиляди участници от различни страни и става ефективна платформа за разширяване на международното индустриално сътрудничество в съответствие с новите реалности на четвъртата индустриална революция.

 

За провеждането на срещата на високо равнище GMIS-2019 в Екатеринбург стана известно в края на 2017 година, когато руска делегация посети Обединените арабски емирства (ОАЕ) като част от работно посещение.

Трябва да се отбележи, че специално за срещата на върха в Екатеринбург беше построен конгресен център с отделни входове и зони за местоположението на висшите служители.

Срещата на върха ще се проведе във връзка с 10-та международна промишлена изложба INNOPROM-2019, която е най-голямото международно събитие в Русия в областта на индустрията и научните и технологични иновации.

Очаква се в срещата да вземат участие повече от 10 държавни глави, чиито основни теми ще бъдат природни технологии: биометричен дизайн и бионика.

Дискусиите ще бъдат под формата на интерактивни дебати, сесии и семинари, предназначени да вдъхновят следващото поколение лидери в индустрията, новатори и пионери.

 

Според думите на организаторите световната среща на върха за производство и индустриализация е първият форум в света за установяване на глобално планиране на производството, споделяне на най-добри практики, диалог и вземане на решения за това как да се оформи бъдещето на производството и да се насърчат трансформационни идеи, насочени към постигане на приобщаващо устойчиво индустриално развитие.

Като обединява всички заинтересовани страни, GMIS цели да създаде глобален консенсус по ключови въпроси, свързани с производството.
При товаофициалните руски власти придават голямо значение на предстоящата среща на върха: заместник-председателят на правителството и по съвместителство председател ма организационния комитет на GMIS-2019 Дмитрий Козак, Денис Мантуров, министърът на промишлеността и търговията и съветникът на Владимир Путин Антон Кобяков многократно са говорили за неговия мащаб.

Като цяло събитието обещава да бъде интересно както за представители на бизнеса, така и за академичните среди. Въпреки продължаващите разногласия между Запада и Русия преди година, тази страна вече ни е показала, че може перфектно да проведе събития от най-високо ниво.

Да видим дали руснаците ще успеят да организират GMIS-2019, както и преди година организираха брилянтно провеждането на Световната купа, част от чиито игри също се проведоха в Екатеринбург.

Може да изглежда нелогично на някой да сравнява футбола и индустриалната среща на върха, но в епохата на глобализацията и широкото въвеждане на нови технологии тези две събития са напълно съпоставими.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;