8 юли 2019-Нюз Фронт.

Служители на Министерството на вътрешните работи на Грузия блокираха пътя по булевард Руставели, за да не позволят на участниците в двете протестни действия да се сблъскат.

Автобуси и полицейски кордони бяха организирани около Националния дворец на младежта на пътя, който разделя двете протестни акции.
Ултранационалистите и свещенослужители, които планираха да предотвратят провеждането на «Марша на достойнството», се намират пред сградата на парламента.
Те решиха да проведат митинг там, след като активистите на ЛГБТ обявиха отмяната на прайда.
Към акцията се присъединиха онези, които са възмутени от нецензурните изказвания на телевизионния водещ на опозиционния телевизионен канал»Рустави 2″, Георги Габуния, адресиран до ръководството на Русия.

 

 

 

 

 

През целия ден постъпваха абсолютни различни искания от протестиращите към правителството на Грузия- от затваряне на телевизия » Рустави-2″ до отмяна на антидискриминационен закон.
Някои също призоваха за прекратяване на постоянната акция, чиито членове се противопоставят на «руската агресия» в продължение на почти 20 дни и настояват за оставката на грузинския вътрешен министър Георги Гахария.
На сцената имаше няколко схватки.
Тъй като мястото за протест вече беше завето пред парламента гражданските активисти, които организират там митинги от 20 юни, решиха да проведат следващата си вечерна митинг-акция на няколкостотин метра от парламента, на площад Пушкин, и оттам да тръгнат по шествие по булевард Руставели.

От площада колоната напредна преди няколко минути, но полицията не пропусна демонстрантите да стигнат един до друг.
Понастоящем двете групи остават на място, за сега ситуацията е спокойна, мобилизирани са безпрецедентен брой полицаи.

Продължаваме да следим обстановката, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;