Кадри от последствията на обстрелите на ВСУ по Коминтерново

7 юли 2019-Нюз Фронт.

«Звезда» публикува снимки с последствията от обстрела от страна на въоръжените сили на Украйна по село Коминтерново в Донецка област.

Снимачният екип на «Звезда» попадна под обстрелите от въоръжените сили на Украйна в село Коминтерново, Донецка област.
Украинските въоръжени сили извършиха минометен удар в района, където се намира местният културен дворец. Според предварителна информация, никой не е бил ранен в резултат на обстрела.

 

 

Снимачната група потегля към Коминтерново, за да оснима последиците от обстрела по местна църква. Журналистите са били близо до Двореца на културата, когато започват минометни удари.

 

Снимки: © Екатерина Габель, ТРК «Звезда»

 

По-рано в Луганската народна република в село Золотое-5, наблюдатели от Специалната наблюдателна мисия на ОССЕ (СММ) бяха подложени на обстрел.
В района на участъка за развеждане на силите патрул на мисията чува автоматна стрелба от страна на позициите на ВСУ, а малко по-късно над главите на служителите на ОССЕ започват да летят куршуми.
Служителите на ОССЕ бяха спешно евакуирани на безопасно място.
Военната операция на Киевския режим срещу Донбас започна през април 2014 година, когато народните републики в Луганск и Донецк, след преврата в Украйна през февруари 2014 година, обявиха своята независимост. Според последните данни на ООН над 10 хиляди души са загинали в резултат на конфликта.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...