Външно министерство Русия обвини Държавният департаментна САЩ за насаждане на русофобия в света

6 юли 2019-Нюз Фронт.

Министерството на външните работи на Руската Федерация отговори на речта на ръководителя на Американската агенция за международно развитие на Американската агенция за международно развитие

( USAID )Марк Грийн, който представи във Франция концепцията за противодействие на пагубното влияние на Кремъл.

От министерството заявиха, че организацията влизаща в структурата на Държавния департамент на САЩ насажда русофобия в света и се ангажира със «злобна пропаганда».

В доклад на Министерството на информацията и печата, публикуван на 6 юли на уебсайта на Министерството на външните работи, се посочва, че проучването носи агресивен и настъпателен характер.

 

Концепцията е откровено насочена към насаждане на русофобия в света, особено в съседните ни държави.
Желанието да се сее страх от страната ни, сплашването с въображаема „руска намеса” ясно показва желанието да ги подчинят на американското влияние, да ги настроят срещу Русия, включително и за да принудят Европа да купува скъп американски втечнен газ “-, се казва в доклада.

 

Освен това, концепцията навежда на разсъждения по повод «адекватността на авторите“, според МВнР, тъй като съдържанието на документа „в свободна форма“ се опитва да плаши с Русия всички, като се внушава, че Русия «подкопава демокрацията»
В заключение се отбелязва, че «влиятелни функционери» от Вашингтон се опитват да предотвратят нормализирането на руско-американските отношения, въпреки откритостта към взаимодействие от страна на Русия.

 

„Злонамерената антируска пропаганда от Вашингтон, която се стреми към глобално господство, отрича тези усилия. Жалко е.. ”, обобщиха ситуацията в Министерството на външните работи.

Главният изпълнителен директор на USAID Грийн представи концепцията срещу Руия на среща с представители на Г-7 в Париж в навечерието на 5 юли.
Документът говори за необходимостта от създаване на икономическа и демократична устойчивост на страните, за да се смекчат «опитите на Кремъл да подкопаят редица ключови институции»

( Последен ярък пример от действията на САЩ в изпълняване на анти-руската концепция е ситуацията с Грузия)

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...