Дори и в Полша, в която русофобските настроени са във възход, има адекватни политици, разбиращи, че опасността за Източна Европа днес съвсем не е Русия.

Полският политик Януш Корвин-Мике — глава на партията KORWIN и бивш депутат от Сайма — призова да се привлече към отговорност Ярослав Качински.

Според Корвин-Мике, Качински трябва да отговаря пред Държавния трибунал на Полша …за оскърбление на Русия. Това вече е новина!

Но Корвин-Мике е убеден, че Качински целенасочено разрушава отношенията с Русия, а в същото време реалната опасност за полската държавност не е Русия, а Украйна.

«За това, че той разваля отношенията с Русия, той трябва да отговаря пред съда, защото в момента заплахата за нас е Украйна», — заяви политикът.

Корвин-Мике акцентира вниманието върху ръста на влияние на фашистките движения в Украйна и подчертава, че тяхното ниво в момента е по-голямо, отколкото на НСДАП и Адолф Хитлер три години преди идването им на власт.

Думите на полския политик са абсолютно точни, имайки предвид Волинското клане, извършено навремето от украиските фашисти.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;