6 юли 2019-Нюз Фронт.

Министърът на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Натия Турнава заяви, че страната се нуждае от прагматични отношения с Москва, което ще е от полза за гражданите на двете страни.
Според нея е особено важно да се поддържат добросъседски отношения между нациите и да се приемат възможно най-много туристи от Русия, които не само харчат парите си в Грузия, но и носят информация за случващото се в страната.

 

 

«Колкото по-силно бъдем икономически, толкова повече ще има страни, с които ще имаме икономически, прагматични отношения, включително с Русия, толкова по-доволни туристи, като си тръгват от нас, ще носят със себе си информация за истинската Грузия, толкова по-добре за нас», — РИА Новости цитира изявление на прес-службата на министерството.

 

Истината рано или късно излиза наяве. И този път не е изключение. 
Помните събитията в Грузия с внезапно избухналите анти-руски протести, нали?
Оказва се, че всичко е направено с щедрото финансиране на Сорос- от сценария до информационните кампании. Дяволът се крие в детайлите..и демокрация дебне от всякъде…така, че винаги трябва да сме нащрек Американски долари в малки държави могат да причинят не малко щети..
И грузинския източник, който предупреди за американския план помогна на страната си да избегне по-голяма драма. Информацията представена от него беше потвърдена на 4 юли от грузинската прокуратура…

В геополитическите условия, в които се намира светът случайности няма, особено когато става въпрос за «спонтанни» протести.

Избухването на «спонтанен» митинг  с анти-руски лозунги в столицата на Грузия издаде западните намерения да се повлияе в негативна посока на руско-гризунските отношения.

 

 

 

Опитът за щурм на сградата на грузинския парламент и други вълнения в Тбилиси, който белязаха нощта на 21 юни, ще бъде разглеждан от правоохранителните органи на страната като опит за преврат с всички произтичащи от това последствия.Това съобщиха от прес-службата на Генералната прокуратура на страната на 4 юли.

 

Става дума за връщане на ситуацията в Грузия в нерусофобско състояние. След като това се случи, ще ни даде повод да се замислим за преразглеждане на приетото решение. Но за сега, ситуацията има тенденцията да се влошава»,-  така коментира Дмитрий Песков кога ще бъде отменено решението за спирането на полети до Грузия.

 

Руският външен министър Сергей Лавров заяви по време на среща с лидерите на руските регионални организации с нестопанска цел, че Грузия, заедно с Украйна, е станала поредния пример за печалните последствия от намесата на западните сили.

Напомняме, че на 21 юни президентът на Русия подписа указ, с който се забранява на руските авиокомпании да извършват въздушен превоз на граждани от Русия до Грузия от 8 юли.

На туроператорите и агентите се препоръчва да не продават ваучери.Правителството е инструктирано да осигури връщането на руснаците в родината им.
Това беше направено във връзка с многобройните протести, обхванали грузинската столица, чиито участници изразиха негативно и агресивно отношение към Русия.
По-късно в Грузия заявиха, че са готови да осигурят специални условия за руските туристи, но техният интерес към страната вече е паднал само няколко дни след обявяването на забраната.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;