Тръмп: «Ние сме част от една от най-великите истории, разказвани някога — историята за Америка»

С близо едночасова реч в американската столица президентът Доналд Тръмп отбеляза Деня на независимостта. На мемориала Линкълн Тръмп призова американците да помнят историята и да не спират да се борят за по-добро бъдеще. Това съобщи БНР.

Тръмп: "Ние сме част от една от най-великите истории, разказвани някога - историята за Америка"

Пред събралите се на мемориала в дъждовната вечер Тръмп говори за основателите на страната, които по думите му са рискували всичко в името на правдата. Президентът почете ключови американски фигури, помогнали за прогреса на страната и очерта обещаващо бъдеще:

“Тази вечер като отпразнуваме радостта от свободата, си спомняме, че всички ние споделяме едно наистина невероятно наследство. Заедно ние сме част от една от най-великите истории, разказвани някога — историята за Америка.” 

Тръмп почете и армията:

“Днес, както и преди 243 години, бъдещето на американската свобода e отговорност на мъжете и жените, които са готови да я защитят.” 

Армията зае централно място и по време на военно авиошоу, съпровождащо речта.

Думите на  президента в събитието под надслов «Салют за Америка» се следяха под лупа, заради опасения, че той ще превърне събитието в митинг от кампанията за преизбирането му, но политически нотки не намериха място в изказването.

Част от празника станаха и протестиращи, като една от групите извиси познатия 6-метров балон — карикатура на Тръмп, показващ го като бебе с пелени. Критиците на тържеството на Тръмп са на мнение, че на празника на цялата нация той е поставил себе си в центъра.

Коментари:

Зареждане ...