В Москва се проведе поредното заседание на експертната работна група към Съвета на министрите на отбраната на държавите от ШОС с участието на делегации от отбранителните ведомства на Индия, Казахстан, Китай, Киргизия, Пакистан, Русия, Таджикистан и Узбекистан, а също с представители на Беларус — държава-наблюдател към организацията. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Участниците обсъдиха пътищата за реализацията на решенията, приети от главите на отбранителните ведомства към Съвета на министрите на отбраната на държавите-

членки на ШОС от 29 април 2019 година в Бишкек, обмениха информация за хода на провеждането на вътрешнодържавните процедури по влизането в сила на протокола за внасянето на допълнения в спразумението за съвместните военни учения, а също разгледаха въпроса по подготовката на съвместното военно антитерористично командно-щабно учение «Мирна мисия-2020» и участието на въоръжените сили на учатниците в ШОС в стратегическите учения «Център-2019».

Представителите на Министерството на отбраната на Русия разказаха на делегатите за опита в постконфликтното регулиране в Сирия.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;