Украинските власти собственоръчно поеха отговорността за многобройните престъпления, извършени в миналото от националистите на ОУН-УПА,

когато ги признаха за «герои», а това означава, че ще се наложи вредата да се възмезди от бюджета на страната.

Това в петък, 5 юли, сподели главата на Украинския еврейски комитет Едуард Долинский, коментирайки решението на полските власти да докажат геноцида, извършен от Организацията на украинските националисти.

«Украйна официално, на законово ниво, реабилитира и призна ОУН-УПА за борци за независимост, а нейните членове за ветерани от войната със съответните помощи и дори забрани дейността им да бъде подлага на критика.

Това означава, че държавата поема върху себе си отговорността за всички действия на тези структури и техните членове, в това число за извършените от тях военни престъпления и престъпленията срещу човечеството, които нямат срок на давност», добави той.

Според експерта, всичко това позволява да се изпрати международен иск срещу Украйна с искането за репарации на сума от един милиард долара, което «ще постави страната на границата на пълния банкрут».

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;