5 юли 2019-Нюз Фронт.

След няколко посещения в училище № 30 в Луганск, германският депутат Гуннар Линдеман и австрийският представител на Института Суворов във Виена Патрик Попел планират да засилят сътрудничеството. В коментар за немската редакция на агенция News Front двамата споделиха планове относно усилването на сътрудничеството с Донбас.

 

 

Линдеман: „Ние подкрепихме децата с учебни материали по немски език и дарения за училищни учебници по немски език, и е изненадващо колко са ангажирани учителите да преподават на децата немски език и култура в зона на военни действия
Планирано е да се намерят партньорски класове и учители за обмен в Германия и Австрия.

 

Попел: «Вече сме на път да представим нашия конкретен проект в Луганск още през есента, а плановете ни вече имат конкретна форма».

Важно е да се покаже на хората живеещи в зона на военни дейстия, че не са забравени, и че имат приятели в Западна Европа.

 

Линдеман: «В зоната на войната в Донбас има и няколкостотин етнически германци, които, за съжаление, са напълно забравени от правителствата на Берлин и Виена.»
Не можем да се съгласим с това. Въпреки че Германия и Австрия приемат милиони незаконни тигри от Африка и Арабия, нашите сънародници във военната зона, оставени от нашите правителства.
Заедно с властите в Луганск ще създадем нашия нов проект за подкрепа на руските германци в Донбас и по-специално за подпомагане на училищата в Луганск.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;