Криза във финансирането на училищата във Великобритания, ученици на протест

Във Великобритания стотици ученици и техните родители днес ще проведат протест в Лондон по повод на кризата във финансирането на училищата, довела до минаването на много от тях на четири и половина дни седмично обучение. Това съобщи БНР.

Организаторите на протеста твърдят, че на близо 200 основни училища в Англия се налага да изпращат в петък по обед учениците си по техните домове, за да спестят пари, тъй като не могат да си позволят финансово целоседмично обучение.

Данни за финансовата криза в образованието бяха изнесени в навечерието на планираната за днес след обед протестна акция. Начело на протеста е депутатът от Лейбъристката партия Джес Филипс, чийто син от училище в Бирмингам е сред потърпевшите ученици. Тя смята да остави сина си и неговия най-добър приятел на прага на Даунинг стрийт 10, където да си пишат домашните, като напомняне към правителството за неговата отговорност да обучава децата и в петък след обед.

Проблемът не е само в това, че учениците губят важни часове в училище, но и че родителите трябва да отсъстват от работа, за да се грижат за децата си, както и  че част от училищния персонал губи заплащане и дори работата си.

Коментари:

Зареждане ...