5 юли 2019-Нюз Фронт.

Ръководителят на Фонда за защита на националните ценности Александър Малкевич в разговор с изданието
Daily Storm съобщи за задържането на двама служители на организацията в Либия.Малкевич обясни, че това са учени, които са участвали в социологически изследвания в африканската страна.Той не изключи възможността руснаците да са задържани по искане на САЩ.

 

 

Според него учените от Руската Федерация, работещи в чужбина, причиняват «скърцане на зъби» в западните страни.
Либийската Генерална прокуратура потвърди задържането на двама руснаци обвинени в опит да повлияят на предстоящите избори в страната. Звучи доста познато нали?

Вземи някъде по света руски гражданин или човек сързан с Русия, и го обвини в намеса в изборите- американска съвременна поговорка.

„Това са учени, които са провеждали наблюдения там. Но дори и към такива действия , са много чувствителни нашите задокеански партньори»,- отбеляза Малкевич подчертавайки, че е напълно вероятно САЩ да имат отношение към задържането.

Възможността руснаците да са били задържани в Либия по искане на Съединените щати е голяма, и вероятно заповедта за задържането е дошла по секретни канал.

От прес-службата на фонда съобщиха, че в Либия е бил задържан социолог, ръководител на групата за полеви изследвания на организацията Максим Шугалей.
Служителите на групата се занимават изключително с провеждането на социологически проучвания, проучвайки хуманитарната, културната и политическата ситуация в страната, според съобщение за пресата.

„Социолозите на фонда не се намесват по никакъв начин в изборните процеси в Либия.
Тяхната работа е ограничена единствено в наблюдение на ситуацията в страната ”-, се казва в документа.
Представители на фонда добавиха, че руснаците са били задържани през май 2019 година. Те все още не са обвинени по никакъв начин, се казва в прес-съобщението.

Тоест, държат ги просто докато получат допълнителни инструкции?Продължаваме  да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;