4 юли 2019-Нюз Фронт.

Опитът за щурм на сградата на грузинския парламент и други вълнения в Тбилиси, който белязаха нощта на 21 юни, ще бъде разглеждан от правоохранителните органи на страната като опит за преврат с всички произтичащи от това последствия.Това съобщиха от прес-службата на Генералната прокуратура на страната.

Според данните на следствието, щурмуването на парламента е само част от голям план, който би се превърнал в хаос и престъпления по цялата страна, но служителите на правоприлагащите органи предотвратиха това.

Следствените действия по изясняване на детайли и обстоятелства ще продължат,
Гернаралната прокуратура на Грузия възнамерява да продължи да информира за напредъка на разследването.

Отбелязва се също, че скоро ще се увеличи броят на обвинените в опит да се свали конституционния ред.
Сред обвиняемите е настоящият депутат Никанор Мелия от партията на Обединеното национално движение, чийто лидер и основател остава бившият президент на страната Михаил Саакашвили, който сега се опитва да изгради друга политическа сила в законодателния орган на Украйна.
Мелия е обвинен в организиране на размириците, въпреки че съдът отхвърли искането на разследването да арестува депутата, и го пусна под гаранция.

В геополитическите условия, в които се намира светът случайности няма, особено когато става въпрос за «спонтанни» протести.

Избухването на «спонтанен» митинг  с анти-руски лозунги в столицата на Грузия издаде западните намерения да се повлияе в негативна посока на руско-гризунските отношения.

Разбира се, че такава масова «акция» се подготвя много по-рано, дори ако съдим по огромното количество плакати отпечатани в печатница-нали все пак някой трябва да ги поръча, преди това да се помислят надписите и посланията, количеството и прочие. Тоест, излизане просто така на огромна тълпа, която отнякъде има плакати с изображение на руския президент и надписи «руски окупанти» едва ли се прави спонтанно ( все пак нали не са писани на ръка). Особено в ден когато е ясно, че предстои един от първите значителни контакти на политическо ниво.

Идеята е проста- да се организира такава провокация, че в медиите да се покажат анти-руски настроения в Грузия и да се повлияе на политическата обстановка в страна.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;