В Сирия, Венецуела, Северва Корея плановете на САЩ се сгромолясаха.

Очевидно ще се наложи америкаците да свикват с пораженческото знаме в ръцете си.

Докато Тръмп разсъждаваше над следния въпрос: да скъса ли договора с Япония за предоставянето й на гаранции за сигурноста, Русия подписа със страната на изгряващото слънце споразумение за «Арктик СПГ-2». Това се случи по време на G20 в японския град Осака.

Както вече всички знаем, Русия никога не изоставя съюзниците си.

Токио и без гаранции за сигурността си от страна на САЩ може да спи спокойно, защото Русия ще му предостави такива гаранции, както ги предостави на Катар — затова не успяха да бойкотират тази последната страна по указание на Вашингтон.

Поради факта, че Русия изведе изпод енергийия удар Европа, САЩ започнаха търговска война с Китай, тласкайки чрез това КНР към дружеските обятия на Русия.

Не може да не се каже, че това си беше мащабен удар 🙂

От 2010 година Русия се опитва да прехвърли търговията с Китай на национални валути. Едва преди броени дни Русия и Китай сключиха междуправителствено споразумение за преминаването към разплащане в национални валути.

Документът бе подписан от първия вицепремиер и министър на финансите на Русия Антон Силуанов и от председателя на Народната банка на Китай И Хан.

Т.е. Русия захвърля в боклука не само долара, но и цялата американска финансова система, която Вашингтон тотално контролираше чрез системата  SWIFT.

Руският аналог вече отдавна се внедрява вътре в старната, по-нататък той ще бъде внедрен в пространството на ЕАЕС, а също ще се изплозва при разплащания между страните от БРИКС.

Централната банка на Русия неотдавна представи своята нова система в Китай. Между двете страни вече се създава нов механизъм на разплащания, който ще се използва като т.нар. «шлюз между руския и китайски аналози на SWIFT».

По време на пресконференцията след срещата на G20 Владимир Путин съобщи, че на срещата с принца на Саудитска Арабия са били постигнати договореноти за продължаване на сделките с ОПЕК +.

Сега американците дори не могат да свалят цената на нефта, за да спретнат проблеми на Русия, свързани с недостига на пари за всички социални разходи. От това Русия вече гарантирано е застрахована.

Отказът на Русия от долара с чуждестранните партньори при закупуването на руско въоръжение вече доведе до положителен резултат за Кремъл:
Експортните цени на руското оръжие скочиха с 2-3 %. Това съобщи генералният директор на «Ростех» Сергей Чемезов.

А от военното ведомство съобщиха, че Министерството на отбраната на Русия е сключило 46 държавни договора на сума над 1 трлн рубли в рамките на международния военно-технически форум «Армия-2019».

Повече от отличен резултат!

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;