Проблемът с хибридната война срещу Русия бе засегнат и от президента на страната Владимир Путин, който участва в пряката линия миналата седмица. Той поясни, че ако има атаки над страната, то Москва ще реагира.

«Видях статията в  The New York Times, в която се съобщава, че над странат ни бъде извършена кибератака над инфраструктурата. Видях и реакцията на президента на САЩ, че журналистите са предатели. Но не разбирам каква трактовка да напрами: или те са издали реална информация, или все пак са подвели читателите? При всички случаи ние трябва да реагираме, ще разберем за какво става дума», поясни той.

Путин посочи важността на закона за защитата на руския сегмент в интернет.

«Там трябва да се работи с всички: и с физически лица, и с блогъри, и с организации», поясни той.

Главата на Росгвардия Виктор Золотов заяви, че военните обекти в Крим могат да се окажат «в епицентъра на агресивни стремежи».

В частност, по дани на ръководителя на ведомството, подготвят се провокации от най-различен вид.

Виктор Золотов пристигна на работна визита в Крим и разговаря с военните.

Директорът на Росгвардия ги призова да бъдат вниматмелни, отбелязвайки, че бригади на полуострова могат да станат цел на различен вид провокации, съобщи ТАСС.

Според Золотов, военните обекти, разположени на полуострова, рискуват да се окажат «в епицентъра на агресивни стремежи».

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;