Стратегически безпилотен самолет RQ-4A Global Hawk на военновъздушните сили на САЩ е провел разузнаване по западните граници на Русия във вторник вечерта, съобщава мониторинговия сайт PlaneRadar. Това съобщи News.bg.

Дронът с бордови номер 04-2021 е излетял от военното летище «Сигонела» в Италия. В 18:50 часа московско време (съвпада с българското) той е бил забелязан между руската Калининградска област и Беларус.

Напоследък чуждестранни безпилотни самолети и разузнавателни самолети се появяват все по-често около границите на Русия. Те са забелязвани над Черно море, в района на Калининград, както и недалеч от руските бази в Сирия.

Въпреки призивите от страна на руското военно министерство, Вашингтон отказва да прекрати разузнавателните операции по руските граници.

По-рано съобщихме, че самолет на военновъздушните сили на САЩ е провел разузнавателен полет в близост до границата на руската Калининградска област, съобщава мониторинговия сайт Plane Radar.

По данни на сайта, в 9:50 часа московско време (съвпада с българското) разузнавателният самолет RC-135V Rivet Joint с бордови номер 64-14845 е излетял от военновъздушната база «Милденхол» във Великобритания.

Два часа по-късно самолетът е бил забелязан край границата на Калининград, който се намира в сърцето на Европа.

Напоследък чужди дронове и разузнавателни самолети, особено американски, все повече са започнали да се появяват по границите на Русия, както твърдят руските власти. Те са забелязвани над Черно море, в района на Калининград, както и в близост до руските военни бази в Сирия.

Пентагонът отказва да прекрати разузнавателните операции по руските граници, въпреки призивите на руското военно министерство.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;