Президентът на Русия Владимир Путин само с едно интервю ликвидира цялата пропаганда на Запада срещу Русия. Това заяви екс-главата на спецслужбата «Натив» (Израел) Яков Кедми.

Експертът високо оцени интервюто на Путин за Financial Times, което той даде преди срещата на G20 в японския град Осака. Според Кедми, в интервюто Владимир Путин е акцентирал върху най-актуалните теми, посветени на Русия и на ситуацията в света. Но СМИ на Запада акцентирали вниманието си върху думите му за това, че либерализмът вече е архаичен.

Според Кедми, това е нужно на американските и европейските медии, за да отклонят вниманието на читателите от по-важните теми от интервюто на Путин. Много голяма част от изявлението на Путин «разбива» ключовите тезиси на пропагандата на Запада срещу Русия, а за да се прикрие това, е трябвало целенасочено да се провокира активно обсъждане на либерализма.

«Срещу всички останали отговори на Путин никой няма никакви възражения. Той просто ги размаза! Това е чисто пропаганден трик — да се отклони вниманието върху друга тема, опитвайки се тя да бъде представена за отрицателна», каза Кедми.

Аналитикът се усъмни в това, че самите западни СМИ споделят либерални ценности.

Той припомни, че либерализмът се основа НЕ на насилието и ненавистта, но позицията на водещите медии в САЩ и ЕС е НЕПРИЕМАНЕ на политиката и идеологията на другите държави (в това число Русия), което е пряко противоречие на либерализма.

«В тези медии няма нищо, което да противоречи на генералния курс на западните власти. Но тяхната истерия показва, че влиянието им слабее», направи извода си Кедми в ефира на канал «Россия 1».

Припомняме, че Путин в интервюто си за FT заяви, че либералните идеи са влезли в противоречие с интересите на болшинството граждани на страните от Запада. Според президента на Русия, това най-ярко се проявява в ситуацията с нелегалните мигранти.

Радикалният либерализъм, припомни той, предполага, че човек може безнаказано да прави това, което си поиска, а много нелегални правят тази трактовка за оправдаване на престъпните си действия.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;