С тактически учения и контролни занятия на полигоните завърши внезапната проверка на бойната готовност на войските и силите на Централен военен окръг на Русия, на частите на войските и силите на Южен и Източен военни окръзи. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.


Поверяваните войски взеха участие в повече от 50 учения от различен мащаб, контролните мероприятия преминаха в повече от 35 полигони в Сибир, Урал и Поволжието, в южна Русия, в Бурятия и в акваторията на Каспийско море.

Около Самара завърши учението с подразделенията на леката мотострелкова бригада от Централен военен окръг, снабдена с пикапите, създадени на базата на УАЗ «Патриот». Тренировките се проведоха в рамките на внезапната проверка на бойната готовност.

Мотострелковите части с повече от 40 пикапа и 30 бронетранспортьори БТР-82А изпълниха стрелба с крупнокалибрени картечници, автоматични гранотомети и въоръжението на бронетранспортьорите по цели, имитиращи лека бронирана техника и жива сила на условен противник на различни разстояния.

Разузнаването на целите и коректировката на огъня бяха обезпечени от операторите на безпилотните летателни апарати «Орлан-10».

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;