1 юли 2019-Нюз Фронт.

В международните отношения няма нищо невъзможно. По такъв начин, прес-секретарят на руския лидер Дмитрий Песков отговори на въпроса на журналисти за възможна среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски.

„В международните отношения няма нищо невъзможно. Президентът Путин е абсолютно прагматичен в подхода си към международните отношения, особено към толкова важен път като нашите отношения с Украйна -”, каза говорителят на руският президент.

Дмитрий Песков обърна внимание на факта, че „никой не се нуждае от среща заради срещата”.- Имаме нужда от среща за да има резултат — каза той.

 

© Снимка : Sergii Kharchenko, ZUMAPRESS. com, kremlin. ru

 

Прес-секретарят напомни, че руската страна иска да има “пълно разбиране за подходите на Киев за решаване на най-належащите проблеми, а именно изпълнението на Минските споразумения и излизане на ниво дпреки контакти с представители на ЛНР и ДНР.

По-рано секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Данилюк допусн, че е възможна среща между Владимир Путин и Владимир Зеленски.
Въпреки това, според него, ако се сравни «опитът на Путин, продължителността на властта му» с Зеленски, който «само се запознава със системата на властта», тогава от тази гледна точка срещата може да бъде нецелесъобразна.Данилюк също изрази мнение, че в момента подобна среща може да бъде от полза само за Русия, с което показва, че няма морално осъзнаване на ситуацията, за да говори подобни неща.

Владимир Зеленски обяви, че задача номер едно, която си поставя е прекратяването на войната срещу Донбас по време на церемонията по встъпването му в длъжност на 20 май 2019. 

За съжаление, обаче, обстрелите срещу Донбас продължават, а това действително е задача номер едно за всички- да бъде спряна войната срещу Донбас.

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;