1 юли 2019-Нюз Фронт.

Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел, заедно с повечето от останалите участници от Г-20 в Осака, всъщност останаха в сянката на три ключови фигури — Владимир Путин, Доналд Тръмп и Си Дзинпин.

Това се посочва в материала на немското издание на Sueddeutsche Zeitung.Авторът на статията отбеляза две тенденции, на срещата на върха. Според него, заедно с положителните аспекти, срещата на върха е съпроводена от негативни аспекти.

 

По-специално той обърна внимание на срещата на американския президент с лидера на КНДР Ким Чен-Ун, който, като своеобразен символ на надежда за денуклеризация, всъщност е показателен акт, където Тръмп се е грижил само за красиви снимки на територия, на която все още не е стъпвал нито един американски президент.Такива празни стъпки на срещата на върха бяха достатъчни, се казва в статията, а лидерите на страните всъщност трябваше да се споразумяват за това, което и без друго съществува.


 

Съвместното изявление за резултатите от работата на международната платформа съдържа 12 страници. Съгласуването на текста според вече установената традиция беше много трудна задача, но въпреки това нямаше нито една точка за по-добро бъдеще, на която да може да се вярва. Резолюцията само посочва съществуващите факти, подчертават в статията, а европейските лидери са успели да почувстват в пълна степен колко се е променил светът, при това не в тяхна полза. И дори Тръмп, който им отделя значително по-мако внимание, за разлика от вниманието, което отделя на главата на КНР или президента на Русия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;