Над 50 броя съвременно въоръжение и военна техника, сред които кораби, армейска авиация, брегови ракетни комплекси, мобилни комплекси за разузнаване и други бяха представени в статичната експозиция на форума «Армия-2019» в Севастопол. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

За три дена корабите от Черноморския флот на Русия ще вземат участие в девет епизода от динамичен показ. Сред тях е демонстрация на бойните възможности на силите на флота по унищожаването на минни заграждения, демонстрация на бойните възможности и въоръжението на фрегатата от проекта 11356, фонтани във водата в изпълнение на рейдовите буксири и други.

Във филиала на военно-патриотичния парк «Патриот» своето майсторство в преодаляването на различни препятствия и преминаването през пресечена местност показаха екипажите на танковете Т-72Б3 и броетранспортньорите БТР-82А. Морските пехотинци и разузнавачите на флота разиграха епизод по унищожаването на диверсионна група на условен противник с демонстрация на методи на ръкопашен бой.

Демонстрационни полети изпълниха вертолетите Ка-52, Ми-8н и самолетите Су-30СМ, Су-24 и други.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;