Западните граждани се възхищават на изявлението на Путин за края на либерализма

Жителите на страните от Запада са впечатлени от изявлението на президента на Русия Владимир Путин, който обяви за края на епохата на либерализма.

Според тях, това може да стане причина за масова емиграция в Русия. Представяме ми малка част от милионите коментари по темата.

КРАЙ НА ЕПОХАТА НА ЛИБЕРАЛИЗМА

Става дума за интервюто на Владимир Путин за Financial Times, в което той обяви за края на епохата на либерализма. Според Путин, либералната идея, след като обществото се е обявило срещу имиграцията, мултикултурализма и отворените граници, е «изживяла времето си».

Опитите на либералите да диктуват на целия свят волята си, както обясни Путин, е била съпроводена с мнобройни трагични грешки. Путин даде за пример решението на канцлера на Германия Ангела Меркел да приеме повече от един милион бежанци, което решение се оказало «погрешно».

Руският лидер припомни също за политиката на Тръмп, който се опитва да спре потока мигранти и наркотици от Мексико.

«Либералната идея в тези случаи предполага, че нищо не бива да се прави. Да се убива, граби, изнасилва — какво от това, защото ти си мигрант, трябва да се защитават твоите права. Какви права? Щом си извършил престъпление, трябва да получиш наказание», отбеляза Путин, подчертавайки, че след всяко престъпление трябва да последва наказание.

Според руския лидер, либералната идея и остаряла, защото е влязла в противоречие с интересите и ценностите на болшинството коренно население.

Позицият на Путин бе разкритикувана от западания истаблишмънт.

Председателят на на Европейския Съвет Доналд Туск заяви, че краят на епохата на либерализма трябва да предполага, че и върховенството на закона, и правата на човека са остарели.

Според него, международната арена не може да се превръща в площадка, в която «силният да диктува своите условия на слабия», където «националистическите емоции да преобладават над здравия разум».

Daily Mail нарече речта на Путин «атака над западните ценности».

Но «програмните» изявления на западните политици кардинално се разминават с мненията на обикновените граждани на Европа и Америка.

«МОЖЕМ ЛИ ДА ГО ИЗБЕРЕМ В САЩ?»

Читателите на британското издание  Daily Mail от различни страни на Запада се изказаха в подкрепа на Путин. Според тях, руският президент е изразил мнението на болшинството от населението на света за провала на либерализма.

Ползватели, които се възхищават на речта на Путин, питат как той може да бъде избран за ръководител на една от западните държави. Те задават въпроси за начина, по който могат да се прехвърлят да живеят в Русия.

От хилядите коментари в подкрепа на Путин можем да напрами извода, че гражданите на западните страни не споделят позицията на собствените си ръководители, а се придържат към сходни с тези на Путин възгледи.

«Край, заминавам за Русия»

«Вече една година съм в Русия, всичко е прекрасно. Фантастична страна, фантастични хора. Мога да ходя където си поискам, чувствам се в безопасност».

«В Русия съм, това е отлично място, за да се изгради семейство».

«Путин говори разумни неща. Либерализмът разрушава семейните устои. Объркано общество».

«Очевидно руснаците се чувстват в по-голяма безопасност».

«Можем ли да го изберем в САЩ?»

«…и във Великобритания»

«Путин — кмет на Лондон. Той ще сложи край на престъпността»

«Умен мъж. Никого не осъжда, но твърдо защитава традиционните ценности».

«Когато бивша комунистическа страна, в която все още се възхищават на Ленин, ти казва, че твоята страна е разкапана, знаеш, че това е истина!»

«Колко е иронично, че комунист притежава повече права от нас да говори откровено».

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...