Завръщайки се в състава на една от ключовите дискусионни площадки на Европа, руската страна ще «натика носа си» в ЕС — в тези съвсем немократични реалности, които се творят в просторитие на Европейския съюз.

Това сподели журналистът Александър Носович в публикацията си за «RuBaltic», посветена на истеричната реакция на Прибалтика по връщането на пълномощията на руската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Според автора, Литва, Латвия и Естония настина имат повод за безпокойство, защото, докато Брюксел предпочита да вижда в тях «млади и успешни демокрации», там цари истинско беззаконие, което Русия може вече да посочи.

Ситуацията за страните от Балтика се задълбочава още и с това, че в Съвета на Европа завръщането на Русия в ПАСЕ демонстрира, че Европейският съюз е готов да зачита позицията на Москва, признавайки по тази начин РФ като пълноправна част от европейската общност.

На този фон скандалите около дискриминацията на националните малцинства и натискът над неугодните СМИ, с които е известна Прибалтика, могат да «изплуват», на което Вилнюс, Рига и Талин не могат да възразят.

С тези си правителства трите страни трябва да се подготвят за загубата на любимия си русофобски коз, констатира авторът.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;