Наказателната операция в Донбас с усилията на командването се превраща в терористична, защото редица киевски бойци попълват редиците на «Ислямска държава».

Това в петък, 28 юни, сподели официалният представител на Народната милиция на ЛНР Яков Осадчий.

«Всички отдавна знаят, че по време на т.нар. реформи във ВС на Украйна немалък брой бойци от Нацгвардията са заминали за Сирия, присъединявайки се там към въоръжените бандитски части», отбеляза той.

Позовавайки се на източници от отбранителното ведомство, Осадчий заяви, че щабът на «ООС» заедно с Генералния щаб на ВСУ са решили да се възползват от това и са намерили твърде радикален начин да регулират ситуацията с недостига на военни в подразделенията от 54-та и 14-та бригади. Те извършили окомплектоване чрез националисти, които успели да повоюват в Сирия на страната на терористичната организация «Ислямска държава».

По такъв начин командването разчита да разреши проблема не само с острия недостиг на бойци, но и с отсъствието при много от тях на опит за водене на бойни действия.

Както по-рано съобщи News Front, в средата на юни в Днепър са били забелязани войници от националистическия батальон «Крим», взели участие в «АТО», а след това присъединили се към бойците в САР. Те се върнали в Украйна, за да вербуват нови джихадисти от «колегите си» в донбаския конфликт.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;