Главата на Министерството на отбраната на Русия Сергей Шойгу назова целта на информационната война на Запада срещу Русия. Според него, причина за агресията срещу Кремъл е в това, че на Запад не са очаквали появата на втори полюс.

«С раждането на втория полюс, който те уж бяха погребали, дори надгробен паметник ни бяха направили, оградка дори му бяха сложили, венец бяха подготвили, а изведнъж се появи втори полюс», заяви министърът.

Чрез информационата война Западът се опитва да сломи Русия. Както заяви министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу, «Западът не просто се стремеше да управлява Русия, той иска да я направи подчинена държава, управлявана отвън».

Главната цел в тази война на Запада е стремежът му да управлява Русия, а в крайна сметка — да управлява целия свят.

Шойгу по време на конференцията «Актуални въпроси за информационното противодействие» в рамките на Международния военно-технически форум «Армия-2019» отбеляза, че настоящите агресивни действия на Запада се обясняват лесно.

Той сподели, че с раждането на втори полюс, «който те уж бяха погребали, надгробен паметник му бяха поставили, оградка на гроба бяха спретнали, венец бяха подготвили, а изведнъж някой отново реши да възроди втория полюс».

А вторият полюс се ражда, но не в мъчения, а енергично и съзидателно.

«Ние правим това с желание. Светът отново е многополярен. И това, разбира се, не им харесва. В същото време Западът все още не разбира, че настоящият свят не може просто така да бъде заграбен и управляван — това е невъзможно», подчерта министърът.
Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;