27 юни 2019-Нюз Фронт.

Вчера, 26 юни, Александър Захарченко щеше да отбележи 43-ият си рожден ден. Донбас не забравя сина и героя си, когото жителите наричат с голяма любов и болка «Батя» ( «баща»- бел ред.).
В денят на рождения му ден, жителите на Донецк се стекоха пред любимото му кафе в центъра на града, където беше извършен бруталният атентат над първия глава на младата република.

 

В непосредствена близост до кафене «Сепар» на булевард Пушкин, на мястото, където беше убит първият глава на ДНР, днес има обществен мемориал. До снимките на първия ръководител на републиката са венци с траурни ленти от съмишленици, бойни другари и граждани.

 

Правоохранителните органи на ДНР установиха имената на офицерите от украинските специални служби, участвали в убийството на първия глава на Донецката Народна Република Александър Захарченко. Информацията съобщиха от прес-службата на Министерството на вътрешните работи на републиката.

 

«Швед», или Андрей Байдала, агент от петия отдел за контраразузнаване на СБУ.
Именно той е давал заповеди да се извършат убийства на територията на ДНР, ”се казва в съобщението МВР на ДНР.

 

Отбелязва се, че «Швед» си сътрудничи със Службата за сигурност на Украйна и курира група задържани диверсанти, които са задържани от служители на МВР по подозрение в подготовката на убийства на ръководителите на силовите органи на ДНР.

Също така, според данните на правоохранителите, Байдала е причастен към убийството на първия глава на ДНР Александър Захарченко.

Според министерството, зад организирането на терористични атаки в младата република на Донбас «стоят служителите на втори отдел към пето управление на департамента за за контраразузнаване на Службата за сигурност на Украйна, създадена с активното участие на американското ЦРУ».

От прес-службата на Министерството на вътрешните работи заявиха, че работата по ДНР в пето управление е организирана от втори отдел на структурата

„Знаем, че всички служители на този отдел участват в извършването на престъпления срещу Донбас. По-специално, може да се отбележи, Сергей Моторин родом от Донбас «, — се казва в съобщението.

По-рано стана известно, че разследването е установило организаторите, изпълнителите и поръчителите на убийството на първия глава на ДНР Александър Захарченко, заяви настоящият ръководител на републиката Денис Пушилин пред РИА Новости.

Той добави, че следствието е успяло да възстанови цялата схема на престъпна операция — от подготовка до изпълнение — и да разбере, че сред поръчителите има «високопоставени граждани на Украйна».

За никого не е тайна, че в Украйна и на просторите на ОНД, в това число и в Европейския съюз, че на четвъртия етаж на сградата на СБУ ( Служба за сигурност на Украйна) , който е затворен за оперативния състав на СБУ, работят представители на ЦРУ. 

Те управляват процеса, те са тези, които решават много геополитически въпроси относно това, какво трябва да се прави в Украйна, и какво трябва да прави ръководството на Украйна: църковния разкол, който също е планиран от тях, и подтикнаха Вартоломей, вартоломеевата нощ, която всички знаем от историята, се очаква в Украйна съвсем скоро, защото войната в Юго-Източна Украйна е  война и на религиите- и това е много по-лошо и страшно»- заяви политикът Владимир Водолацкий, който подчерта, че ЦРУ са причастни към организацията и убийството на александър Захарченко в центъра на Донецк на 31 август.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;