27 юни 2019-Нюз Фронт.

Войната с Армения не е приключила, така че Азербайджан ще продължи да нараства военната си мощ, заяви президентът Илхам Алиев.

 

 


„Ние живеем в условия на война. Войната още не е завършила и трябва да бъдем готови всеки момент за освобождение от окупацията на родните ни земи.
Сигурен съм, че този ден ще дойде и Азербайджан ще възстанови териториалната си цялост ”-, заяви Алиев по време на среща с кадети и преподавателския състав на военния лицей на името на Джамшид Нахчивански.

 

Илхам Алиев подчерта, че процесът на изграждане на армията продължава успешно и бързо.

„В ход е работа по  усъвършенстване, закупува се военно оборудване, нараства броят на бойните действия.
Накратко, днес азербайджанската армия показва силата си. Силата на нашата армия, бойните способности, професионализмът нарастват. Днес армията ни е на високо ниво ”, каза президентът на Азербайджан.

Той подчерта, че възможностите на Азербайджан се увеличават, финансовото състояние се подобрява, оборудването, необходимо за армията, оръжията и боеприпасите се купуват и внасят. „Тези работи се извършват с цел да има по-мощна армия”, подчерта той.

Подобно заявление показва, че съвсем скоро можем да станем свидетели на активизиране на ситуацията около Нагорни Карабах, като се има предвид агресивната реторика и употребата на думата «война» в заявлението на Алиев.

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;