Дебати в Демократическата партия: Упрекват Тръмп в обогатяване на богатите за сметка на работниците

Election 2020 Debate

Снимка: AP

Първите 10 претенденти за номинацията на американската Демократическа партия започнаха двучасовия си дебат с излагане на амбициозни планове за промяна на икономиката и обвинения, че политиката на президента Доналд Тръмп облагодетелства богатите за сметка на работещите американци, предаде Ройтерс. Това съобщи БТА.

В центъра на първия дебат е сенатор Елизабет Уорън, която е начело в допитванията. Тя каза, че иска да върне правителството при хората и че твърде дълго монополите са правели дарения за предизборните кампании и са финансирали политическите щабове, които ги набират.

Освен Уорън, в първия дебат участват сенаторите Кори Букър и Ейми Клоубъшар, бившите конгресмени Бето О`Рорк и Джон Дилейни, бившият министър на жилищното строителство Джулиън Кастро, кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, конгресменката Тълси Габард, губернаторът на щата Вашингтон Джей Инсли и конгресменът Тим Райън.

Тръмп намекна, че няма да излага в Туитър реакциите си по време на първия дебат, който се провежда докато той е в самолета на път за Осака за срещата на Г-20. Президентът призова привържениците си да следят дебата, тъй като той е на път за да «спаси свободния свят».

Източник: Маями

Коментари:

Зареждане ...