26 юни 2019-Нюз Фронт.

Събитията, които се случват днес на територията на Украйна, Грузия, са най-яркият пример за опасността от западната политика за духовното единство на православните народи.

Методичното и последователно влияние на САЩ върху Константинополската патриаршия бавно, но сигурно разделя украинското Православие с помощта на различни агенти, които извършват системна работа на дипломатическо, политическо и пряко църковно ниво.

 

Збигнев Бжезинский- главен стратег и идеолог на войната срещу Православието, един от най-яростните русобофи

 

Новият световен ред при хегемонията на САЩ се създава срещу Русия, за сметка на Русия и на руините на Русия ”.Збигнев Бжежински

 

В същото време САЩ тихо приватизират Гърция, като по този начин уреждат конфликт с Русия.
Ключова роля във всички тези действия оказва американският посланик в Украйна Джефри Пайет, който заявява интереса на САЩ към приватизацията на пристанищата в Северна Гърция.

Посланикът също така подчерта, че Държавният департамент се интересува от приватизацията на енергийния сектор, най-новите технологии и образованието.
Но това, както се оказа, не е достатъчно за Запада: Държавният департамент започна да действа не само в икономическата сфера в отношенията с Гърция, но изведнъж се заинтересува от православието, като издърпа църквата на Елада на страната на Вашингтон.
А развиващите се русофобски бунтове в Грузия маскират контролирания опит на Запада за „Революцията на розите” версия 2.0.

В момента в който започнаха да се появяват проблясъци на затопляне в руско-грузинските отношения, изведнъж пламна русофобска провокация, която продължава да се ръководи отвън.

САЩ ще правят всичко, за да не допуснат възстановяването на отношенията между Русия и Грузия, и ще купуват когото трябва, ще финансират масовите безредици, и всичко това ще бъде поднасяно в медиите като естествения стремеж на Грузия да следва про-западния курс.

САЩ вече са инвестирали милиарди долари и огромен човешки ресурс, за да превърнат отношенията между Русия и Грузия в това, което наблюдаваме днес, за което свидетелства и подготвената предварителна русофобска операция в грузинската столица финансирана от Запада.

Украйна, Грузия, Гърция — кой е следващият? Да внимават Балканите…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;