Войската на Централен военен окръг на Русия, вдигната под тревога в рамките на внезапната проверка на бойната готовност, извърши марш към районите на съсредоточаване с щатната си техника. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

В Хакасия и Поволжието частите на зенитните ракетни системи С-300 и С-400, както и съединенията на ПВО се подготвят към отработване на учебно-бойните задачи по прикриването на важни държавни обекти от средствата за въздушно нападение.

В Свердловска оласт ракетната бригада, въоръжена с комплексите «Искандер-М», пристъпи към инженерно оборудване и маскировка на огневите позиции. По време на проверката воените части изпълниха групови и единични ракетни удари по цели, имитиращи командни пунктове, летища и други критично важни обекти на условния противник.

Военнослужещите от миротворческата бригада на полигона около Самара отработват учебно-бойни задачи за поддържането на мира в зоната на условно въоръжен конфликт, по създаването на буферни зони между страните в конфликта.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;