49 отбори от курсанти и студенти извършиха «Курсантски марш» в Урал и в Ленинградска област. В Чебаркула най-добри станаха представителите на Казанското висше танково командно училище, които преодоляха трасето за 58 минути и 8 секунди, а в Ленинградска област — курсантите от Военната академия на МТО. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Трасето «Курсантски марш» в Чебаркулския полигон преминаха 12 отбора. Конкуренция на казанския отбор бяха курсаните от Тюменското, Челябинското военни училища, от Омския държавен и техническия университети, Южно-Уралския държавен университет, Уралския федерален и от Уфимския държавен авиационен университети.

В Западен военен окръг на Русия на старта застаха 37 отбори, от които до федералния етап достигнаха само девет. Втори резултат по трасето постигнаха курсантите от Военния институт за физическа култура и спорт, а трети на финала се оказаха представителите на Военната академия за връзка.

Финалът на конкурса, в който ще вземат участие 32 от най-силните отбори, ще се състои по време на Армейските международни игри-2019 в Алабин около Москва.

 

Тагове: ; ; ; ; ;