ЦРУ признава: американските разузнавателни служби организираха стрелбата на Майдана

25 юни 2019-Нюз Фронт.

Периодично западните чиновници и политици, които се пенсионират, изпитват странен синдром: те внезапно променят мнението си и започват да говорят истина, за която преди дълго са мълчали.

И тук изведнъж се оказва, че “лъжата на руската пропаганда”, за която самите те говорят на висок глас, е вярна. Реймънд Мак, бивш анализатор на ЦРУ, не е изключение.

Той е прекарал почти трийсет години като аналитик в американското разузнаване, специализиращ по СССР, в края на кариерата си е отговарял за съставянето на ежедневни доклади за Белия дом. Удостоен е с награда от президента на САЩ Джордж Буш, но той отказа, когато разбира за изтезанията на служителите на ЦРУ по време на войната в Ирак. След като напуска службата, става активист за мир.

 

ЦРУ признава: американските разузнавателни служби организираха стрелбата на Майдана

С една дума, Мак Говерн вероятно е преживял покаяние — и по този повод е решил да каже истината. Той споделя пред изданието Neues Deutschland много за ситуацията с Украйна, а откъси от неговото интервю бяха преведени на руски — и от тях можете да се научат много любопитни неща.

По-специално, от изповедта на Мак става ясно, че стрелбата на Майдана, която доведе до масови жертви, наричани по-късно «Небесната стотица», е организирана от специалните служби на САЩ.

«Това бяха снайперисти, обучени хора. ЦРУ и Националната агенция за сигурност на САЩ (NSA) подкрепиха «Десен сектор», открито фашистка организация, с пари, оръжия и съвети.
Този преврат ни струваше пет милиарда долара. Очевидно е, че това е най-външно манипулираният пуч в историята на човечеството ”, смята Мак Говерн.

ЦРУ признава: американските разузнавателни служби организираха стрелбата на Майдана

Той не се съмнява, че радикалите от «Десен сектор» са били не просто свързани с американските специални служби, но и ръководени от тях.
Нещо повече, той смята, че «Небесната стотица» е разстреляна с американски оръжия. Също така Maк изразява увереност, че американските спецслужби и Държавния департамент на САЩ, от самото начало са работили с Арсений Яценюк.

Вероятно си спомняте разговора между Виктория Нюланд от Държавния департамент на САЩ и нашия посланик в Киев Джефри Пайят, който беше подслушан, а записът се оказа публикуван в YouTube.
Нюланд ясно посочи: — Яц е нашия човек.
Има се предвид именно Арсений Яценюк, от който трябваше да бъде направен министър-председател на Украйна.
Тук можете да си спомните още един бивш служител на ЦРУ, който сподели информация, че след Майдана, САЩ са планирали да направят база на НАТО в Крим- което на Запад отричат до последно и казват, че «руска пропаганда». Но истината има непреодолимото свойство- рано или късно да излиза наяве.

Такива хора, като американския анализатор от разузнаването на САЩ, които работят работата си, изпълнявайки дълга, след годините служба проумяват мащабите на злото причинено от САЩ и не могат да пазят тези чудовищни тайни.

И когато, човешкото заговори с тях имат моралната нужда да ги кажат пред света…

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...