По решение на Върховния Главнокомандващ ВС на РФ в Централен военен окръг на Русия започна внезапна проверка на бойната готовност, съобщи министърът на отбраната на РФ генерал Сергей Шойгу.

«Една от целите на проверката е определяне степента на подготвеност на войските и силите към участие в предстоящото важно учебно мероприятие през тази година — стратегическото командно-щабно учение «Център-2019».

Проверяваните войски ще вземат участие в повече от 50 учения от различен мащаб. Ще бъдат задействани над 35 полигони, — съобщи главата на руското военно ведомство. — Основните усилия на проверката ще бъдат съсредоточени в определяне готовността на органите на управление качествено да планират и задействат подчинените им войски при нарастване на военната заплаха и възникване на кризисни ситуации, в оценка на способността на командването на формира самостоятелни групировки войски, готови гарантирано да решат поставените задачи», допълни Шойгу.

Контролните мероприятия се планират до 28 юни.

Шойгу възложи на замминистъра на отбраната на РФ Александър Фомин да информира за провежданата внезапна проверка военните аташета на чуждите държави.

 

Тагове: ; ; ; ; ;