Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев обсъди днес със съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джон Болтън въпросите за контрола на въоръженията и ситуацията във Венецуела. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на Патрушев, цитиран от ТАСС. Това съобщи БТА.


     «Патрушев и Болтън обсъдиха аспекти от отношенията между Русия и САЩ в областта на сигурността, отделяйки особено внимание на въпросите на стратегическата стабилност и контрола на въоръженията», каза той след срещата, която продължи час и половина.

Събеседниците засегнаха и редица въпроси от сферата на регионалната сигурност.

    «По инициатива на САЩ беше подробно разгледана ситуацията във Венецуела, отново беше изразена неизменната руска позиция, че е необходим диалог, за да бъде преодоляна вътрешнополитическата криза в тази страна», каза прессекретарят.

Той допълни, че вчера в Ерусалим е имало консултации на равнище заместник-секретари на съветите за сигурност на Русия и САЩ с участието на представители на различни руски министерства и ведомства.
Преговорите между Патрушев и Болтън преминаха при закрити за пресата врати. Преди началото им събеседниците позволиха на журналистите единствено да направят няколко снимки.

Източник: Ерусалим

Тагове: ; ; ; ; ;