25 юни 2019-Нюз Фронт.

Събитията в Грузия все повече напомнят Киев през 2014 година, когато по поръчка на американските „доброжелатели“ в столицата на Украйна избухна пожар станал известен като «майдан».

Сега Грузия е поела по този много опасен път, а протеститепродължават не само в Тбилиси, а и в Батуми, като повод за искрата стана участието на руска делегация в Международна асаблея на православието.

 

Още от първия ден когато започна провокацията, а именно на 20 юни ( в деня когато се провежда Директната линия с Владимир Путин) за да се използва момента, че отзвука ще е голям, под предлог, че представителят на руската делегация е седнал на стола на председателя в парламента, започва като по команда русофобска акция, която впоследствие продължава с искане на оставки. И така, вече 4 ден- демонстрантите излизат с плакати с анти-руски лозунги като «Стоп Иван», «Русия окупант»- като повечето са на английски език ( за да се отчитат пред поръчителите).

 

След първия митинг, който приключи със задържането на 305 демонстранти и хоспитализации на повече от 200 ранени по време на разпръскването, властите се съгласиха да изпълнят едно от исканията на „протестиращите”.

На 21 юни партията „Грузинска мечта” обяви оставката на председателя на парламента Ираклий Кобахидзе.
След него представителят на» Гтузинска мечта” Закария Куцашвили, който беше отговорен за организирането на заседанието на Генералната асамблея на МАПсе отказа от депутатския мандат.
Към настоящия момент, заради акцията е ограничено автомобилното движение, а количеството участници е същото като в събота.
На четвъртия ден от провокациите исканията напротестиращи остават същите. На първо място, това е оставката на министъра на вътрешните работи на Грузия Георги Гахария. Изказва се и искането за назначаване на предсрочни парламентарни избори, промяна в избирателното законодателство на страната и премахване на мажоритарната система.

Интересен момент е, че малко преди Грузия да влезе във всички новини, няколко дни преди това в страната пристига високопоставен американски гост- Майкъл Карпентър.

 

 

» Прекарах 3 дни в Грузия. Не съм сигурен, че правителството напълно разбира последствията на политиката си на отворените врати с Русия. С такова голямо количество туристи, ( например, ФСБ) и голям дял земя, изкупувана от руските бизнесмени, могат да се събудят някой ден и да осъзнаят, че не 20 %,а 100 % са покупирани»- съветва американеца, който освен друго е и съветник на Джо Байдън.

 

Напомняме, че в понеделник, 24 юни, грузинската опозиция обеща да извади на улиците своите поддръжници под анти-руски лозунги.

 

Всички признаци на технологиите на майдана са налице, просто е изпълнението е недодялоно и грубо. Западът показва, че си има свои планове за Грузия и те са насочени срещу Русия…

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;